top of page

Merhaba ben Klinik Psikolog Çağla Anar,
2016'dan beri çocuk, ergen ve yetişkinlere psikoterapi ve profesyonel koçluk hizmetleri veriyor danışanlarımın ihtiyaçlarına uygun birden çok yaklaşım ve teknik kullanıyorum.
Başlıca uzmanlık alanlarım arasında şema terapisi, bilişsel davranışçı terapi, oyun terapisi, fillial terapi, aile terapisi ve profesyonel koçluk yöntemleri bulunmaktadır.
Terapilerimde, her bireyin benzersiz bir yolculuğa sahip olduğuna inanıyorum. İçsel gücünüzü keşfederken, duygusal engellerinizi aşmanıza ve yaşamınıza anlam katmanıza destek olmak için yanınızdayım; birlikte daha tatmin edici bir hayat için güçlü adımlar atacağız.
Düzce Psikolog | Online Terapi
Yetişkin Bireysel Terapi Nedir?
Yetişkin bireysel terapi, bireylerin sorunlarını anlamalarına, duygusal zorluklarını aşmalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olan bir süreçtir. Psikoterapide terapist, danışanına güvenli ve gizli bir ortamda destek sağlar. Terapist, danışanın duygu ve düşüncelerini keşfetmesine yardımcı olur, sorunların kökenine inmesine ve sağlıklı başa çıkma stratejileri geliştirmesine rehberlik eder.
Yetişkin ve Ergenlerle Terapilerimde Başlıca Çalışma Alanlarım
-
Kaygı bozuklukları (obsesif kompülsif bozukluk, yaygın kaygı bozukluğu, panik bozukluk)
-
Depresyon
-
Panik atak
-
Fobiler (Özgül fobiler, sosyal fobi)
-
Dürtü kontrol sorunları
-
Duygu durumu değişiklikleri
-
Yeme bozuklukları
-
Uyku bozuklukları
-
Kayıp ve yasla başa çıkma
-
Öfke ve stresle başa çıkma
-
Kıskançlıkla ilgili sorunlar
-
Bağlanma problemleri
-
Özgüven kaynaklı sorunlar
-
Bedensel kaygılardan kaynaklanan sorunlar
-
İlişki sorunları ve ilişki yönetimi
-
İletişim problemleri
-
Migren, baş ve mide ağrısı gibi psikosomatik ağrılar
-
Uyum problemleri
Online Psikoterapi Nedir?
Online psikoterapi, bireylerin internet üzerinden bir terapist ile görüntülü görüşerek psikolojik destek almasını sağlayan bir yöntemdir. Online terapi, yüz yüze terapilerle aynı yöntemleri ve teknikleri kullanarak, terapistin psikoterapi sürecini yönetmesini sağlar.
Online Psikoterapi Nasıl Gerçekleşir?
Terapi, belirli bir program dahilinde genellikle haftada bir ya da iki haftada bir olmak üzere düzenli aralıklarla yapılır. Terapist ve danışan, genellikle bir video konferans platformu (Zoom, Skype, Google Meet vb.) üzerinden görüşme yapar. Seanslar, yüz yüze yapılan terapilerle benzer şekilde düzenlenir ve terapist, danışanın ihtiyaçlarına göre seansları şekillendirir. Görüşmelerin gizliliği ve güvenliği, özel şifreli platformlar kullanılarak sağlanır.
Online Psikoterapi Verimli midir ?
Online terapi çalışmaları 1995 yılında hız kazansa da ülkemizde pandemi ile yaygınlaşmıştır.
Bazı danışanların online terapinin verimliliği ile ilgili soru işaretleri olmaktadır. Ancak geleneksel terapi ile online terapinin etkinliği konusunda yapılan araştırmalar, her iki yöntem arasında belirgin bir fark olmadığını gösteriyor. Online terapi, geleneksel terapiye birçok avantaj sunuyor; coğrafi engelleri ortadan kaldırması, anonimlik ve gizlilik sunması, terapiye kolay erişim sağlaması gibi.

Psikoterapi süreci ile duygusal zorluklarınızla başa çıkabilir, duygusal sağlığınıza yatırım yaparak daha dengeli ve huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.
Online terapi seanslarımızla bulunduğunuz yerden destek alın;
siz de daha sağlıklı bir hayata adım atın!
Ergen ve yetişkin psikoterapisinde Klinik Psikolog Çağla Anar’ın online seansları hakkında bilgi almak veya hemen randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

bottom of page